Ořechy jsou jedlé, s mírně sladkou a máslovou chutí. Tyto ořechy můžete konzumovat čerstvé nebo je použít do různých pokrmů. Oplodí ve kterém se ořechy ukrývají, je chlupaté.
Tento kříženec je považován za jeden z nejvzácnějších a nejchutnějších druhů ořešáků, které lze v našich podmínkách pěstovat. Plody mají krémovou, máslovou a sladkou chuť, která...
Dalším fascinujícím klenotem mezi asijskými javory je Acer pictum. Jeho listy se s přicházejícím podzimem mění ze zelené na zářivě žluté a červené odstíny, což je opravdu...
Elegantní stálezelený keř s nezaměnitelnou vůní, jehož květy a plody mohou dokonce najít využití v kuchyni. Osmanthus armatus má lesklé a svěže zelené listy, které...
Prunus serrula ‘Amanogawa’, známá také jako Japonská kvetoucí třešeň, je úzký, sloupovitý opadavý strom. Pochází z Japonska a je ceněn pro své bohaté kvetení světle...
Aromatické zelené plody dozrávají na podzim. Jsou vhodné pro výrobu džemů a želé.
Důležitá poznámka: Semena obsahují toxiny a je nutné je před konzumací odstranit.