Skořápkoviny
Skořápkoviny jsou rostliny, které nás odměňují chutnými a výživnými ořechy s tvrdou skořápkou. Patří sem například vlašské ořechy, lískové ořechy, mandle, kaštany jedlé či pekanové ořechy. Tyto stromy a keře jsou nejen zdrojem zdravých tuků, vitamínů a minerálů, ale také přispívají k ekologii a estetice zahrady.
Většina skořápkovin je dlouhověká a odolná vůči suchu. Jejich pěstování je snazší, než si myslíte – stačí jim slunné místo, propustná půda a trochu péče. Kromě úrody plodů obohatí zahradu stínem, majestátními korunami a u některých druhů i krásnými květy.
Výpis produktů

Ořešák japonský je odolný strom s jedlými, velmi chutnými ořechy a velkými tropicky působícími listy. Vhodný pro sady a větší zahrady. Mrazuvzdornost –29 °C.

Plody jsou kulovité, černé a obsahují jedlé semeno. Oplodí okolo ořechu se používá k barvení látek avoní po otevření citrusově. Využitelné jsou i dřevnaté skořápky k výrobě...