Atraktivní, stálezelený jehličnan s hustým růstem a nenáročnou péčí. Pochází z východní Asie a je oblíbený pro svou odolnost, schopnost růst v hlubokém stínu a pomalý růst. Je...
Elaeagnus ebbingei ‘Viveleg’ je stálezelený keř, který zaujme nejen svými atraktivními listy, ale také drobnými červenými plody, jež jsou bohaté na vitamín C a mají široké...
Odrůda 'Inermis' je speciálně vyšlechtěná forma dřezovce, která se vyznačuje absencí trnů. Je ceněn především pro svou schopnost fixovat dusík a zlepšovat kvalitu...
Plody morušovníku himalájského jsou bílé až světle žluté, protáhlé a svou délkou i chutí se vymykají tradičním moruším. Jsou sladké s jemným nádechem medu a výrazným svěžím...
Plody jsou malé, červené, s jemnou bílou dužinou a vyznačují se sladkou chutí s nádechem jemné kyselosti. Jahodník čilský je jedním z předků moderních hybridních...
Lesní jahody jsou ideální volbou nejen pro milovníky sladkých plodů, ale také jako vynikající půdokryvná rostlina. Díky svému hustému růstu efektivně pokrývají půdu, brání růstu...
Keř s nápadnými fialovými plody, ze kterých je výborný džem, dorůstající do výšky 1–2 m. Vyžaduje slunné či polostinné stanoviště a propustnou, mírně kyselou půdu. Mrazuvzdorná...
Jalovec fénický je odolný elegán z horkého Středomoří. V zahradě zvládne nejen dlouhá období sucha, ale i zimy s teplotami až do -20°C (mnohdy se udává ještě více). Jeho...
V našem klimatu jde o poloopadavou rostlinu jejíž plody jsou nejenom jedlé, ale také výjimečně chutné. Svou sladkostí a lahodností se řadí mezi nejlepší plody rodu Cornus.
V asijské kuchyni jsou plody oblíbené jako koření známé svou aromatickou citrusovou vůní, která dodává pokrmům zajímavý exotický nádech. Je klíčovou ingrediencí, a je nezbytný...
Klikva velkoplodá též zvaná jako americká nebo kanadská brusinka, je fascinující plazivý keř z čeledi vřesovcovitých, který okouzlí nejen svým vzhledem, ale především svými...
Ořechy jsou hlavním lákadlem buartnutu. Jsou větší než ořechy ořešáku popelavého. Vynikají sladkou chutí a jsou vhodné jak pro přímou konzumaci, tak i do pečení či dalších...